Monday, November 24, 2008

Talve võlud


Jee-jee rock-n-roll.... rock-n-roll, rock-n-roll. Hetkeks vaid - aga siiski on lund jalaga segada ja tuisus müttamisest leitud eufoorias võimalus lumeingleid teha.

Kahju autojuhid - teil on vist rasked ajad. Vähe sellest, et hommikul tuleb autoni pääsemiseks hommikuvõimlemise asemel labida aeroobikat ja kujundmarssimist teha, tuleb teil ka teosammul kulgevas ummikus istuda ja eesseisva auto summutist väljuvaid gaase oma auto salongis taluda.

Jalakäijana see-eest on tunduvalt huvitavam, sest üle pika aja on võimalus....
1) orienteeruda tuttavatel jalgradadel (mis on lootusetult lumme mattunud)
2) avastada, et silmad kinni vastu-tuules kulgedes ei tule otse kõndimine eriti hästi välja
3) jõuda tõdemuseni, et iga aeroobika fanaatik peaks treeningsaalis keksimise asemel hoopis olematuid teid pidi käimist proovima - - - võrratu võimalus probleemsete piirkondade tasuta vormimiseks.
4) Kihistada vaikselt naeru 10km/h liikuvaid autosid vms lumest tingitud juhtumisi vaadates

- Hommiku veidraim objekt, mida ei õnnestunud küll fotosilmaga jäädvustada oli lumehangede vahele kinni jäänud lume-sahk, mis Tartu hotelli juures põlvini lumes sumpavadi möödakäijaid lõbustas. Järjekordne kinnitus selle kohta, et nii mõnigi traktorist on oma load saanud lumevaesel aastal ja puudunud sellest teooria loengust kus räägiti raskete tee/maastiku oludega arvestamisest.

- Eilse õhtu "Tantsutähtede" vahepeal vaatasin aga seni-tundmatu-autori koreograafiale valminud lumeballetti majatagusel laste mänguväljakul. Ehkki "tantsija" jaoks oli olukord ebameeldivalt külm ja märg oli seda eestlaslikult meeldiv akna peal vaadata:) Nimelt ei õnnestunud ühel väga hilisel tunnil koju jõudnud härrasmehel trepikoja raudust kokku tuisanud lumehangede tõttu lahti tõmmata... no ja mis tal siis üle jäi kui helistada kodusolijaile ja paluda endale lumelabidas akna kaudu toimetada..... aga selleks et lumelabidani jõuda, tuli ukerdada suursuguste hangede vahel, mis visuaalse vaatluse alusel ei ulatunud mitte poolde säärde vaid pigem ületasid poolde reide ulatumise piiri....loodan, et kodus ootas teda kui mitte kuum vann siis vähemalt suur tee sidruniga.

Vaatame mida toob homne ;)

No comments: